ДПСУ виявила в районі Чорноморська ракетний корвет РФ

12 травня військовослужбовці морської охорони Державної прикордонної служби України виявили перебування неподалік міста Чорноморськ Одеської області російського ракетного корвета «Павло Державін».

Про це повідомила керівниця пресслужби регіонального управління морської охорони ДПСУ Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Вранці 12 травня військовослужбовці прикордонного поста в Одеській області запеленгували перебування ракетного корвета Чорноморського флоту РФ «Павло Державін» на відстані 19 миль на схід від міста Чорноморськ Одеської області", - зазначила Гуменюк.

За її даними, після виявлення невідомого об'єкта прикордонники за допомогою радіолокатора берегового прикордонного поста опитали його по радіоканалу і отримали відповідь, що це «Бугіль 363».

"Такий позивний у патрульного корабля Чорноморського флоту РФ з бортовим номером 363 - ракетного корвета "Павло Державін", - сказала Гуменюк.

Після виявлення радіолокатором російський корвет вирушив у напрямку Кримського півострова.

У ДПСУ не виключають, що перебування біля узбережжя Чорноморська російського ракетного корвета могло бути пов'язано із тим, що він супроводжував фрегат Берегової охорони США Hamilton, який надвечір 11 травня залишив Одесу.