Ексдепутатці Тетяні Чорновіл загрожує до п'яти років позбавлення волі

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань почали досудове розслідування проти колишньої народної депутатки Тетяни Чорновіл за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу України. Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

У відомстві уточнили, що Чорновіл порушила громадський порядок, незаконно проникла на територію правоохоронного органу і чинила опір представникові влади.

Зазначається, що 28 січня 2020 року близько 11:00 вона проникла на територію ДБР у Києві, що охороняється, через паркан з колючим дротом. Після цього зайшла в актовий зал, де проходив брифінг першого заступника директора ДБР Олександра Бабікова, та під час його виступу спробувала кинути в нього мобільний телефон.

"У зв'язку з цим особу було виведено із залу проведення брифінгу. До того ж під час супроводу до виходу вона чинила опір правоохоронцям", - розповіли в ДБР.

Зараз тривають першочергові слідчі дії. У разі доведення провини народному депутатці VIII скликання загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.