Експосадовця «ПриватБанку» Яценка відправили під варту з можливістю застави у 52 млн грн

Вищий антикорупційний суд відправив під варту колишнього першого заступника голови правління «ПриватБанку» Володимира Яценка до 22 квітня 2021 року. Також суддя призначив альтернативою затримання заставу в 52,21 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі ВАКС.

«Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та обрав запобіжний захід колишньому першому заступнику голови правління одного з банків у вигляді тримання під вартою на 60 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 52 210 000 гривень», - йдеться у повідомленні.

Стороною обвинувачення дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Водночас прокурори просили призначити заставу у 136,8 мільйона гривень, оскільки Яценко фігурує у справі про розкрадання майже 137 мільйонів гривень.

Якщо Яценко внесе заставу, він повинен носити електронний браслет, не відлучатися з Дніпропетровської області без дозволу слідчого, судді, прокурора, утриматися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, здати на зберігання усі паспорти.

Як раніше повідомлялося, 22 лютого Яценка затримали в аеропорті «Бориспіль».

Адвокати стверджували, що він вилетів із Дніпра до Відня на плановий огляд лікаря. За їхніми словами, довідка була видана австрійським лікарем ще 2 лютого.

Також вони зауважили, що Яценко планував повернутися в Україну, оскільки 25 лютого він із дружиною та дітьми мав летіти на відпочинок на Мальдіви — адвокати надали квитки й ваучери на відпочинок до 13 березня. Таким чином захист стверджував, що Яценко не хотів тікати з України. А поїздка до Відня мала бути 12-ю за останні роки.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру трьом колишнім посадовцям «ПриватБанку» у розтраті понад 136,89 млн гривень: ексголові правління «ПриватБанку» Олександру Дубілету, колишньому першому заступнику голови правління Володимиру Яценку та колишній керівниці одного з підрозділів «ПриватБанку», яка одночасно обіймала посаду першої заступниці голови правління у пов'язаній страховій компанії.