Ексспівробітники «каналів Медведчука» стали власниками львівського каналу «Перший Незалежний»

Колишні співробітники підсанкційних телеканалів ZIK, NewsOne і «112 Україна» стали власниками львівського каналу «Перший Незалежний».

Про це свідчить інформація з Єдиного державного реєстру, передає «Детектор медіа».

Так, 24 лютого змінився власник каналу. Ним стало товариство з обмеженою відповідальністю «Медіахолдинг Новини», яке 18 лютого зареєстрували 100 працівників «каналів Медведчука».

Саме про нього напередодні писав міністр культури Олександр Ткаченко, зазначивши, що «Медведчук і Ко шукають юридичні способи, аби знову запустити трансляцію кремлівської пропаганди в наш інформаційний простір».

Згідно з Єдиним державним реєстром, розмір внеску до статутного фонду каналу становить 375 тисяч гривень, хоча статутний капітал ТОВ «Медіахолдинг Новини» — 100 гривень.

Як повідомляє «Детектор медіа» з посиланням на власні джерела, новий канал колишніх співробітників ZIK, NewsOne і «112 Україна» на базі «Першого Незалежного» планують запустити у квітні 2021 року.

Також джерела надали виданню макети реклами нового каналу за участю співробітників заблокованих каналів — ведучих Анастасії Дайнод та Надії Сасс.

Як зазначається, канал «Перший Незалежний» був у власності ТОВ «Тайм медіа», засновником та керівником якого є Роман Любицький. В розмові з виданням він не підтвердив і не спростував інформацію щодо купівлі каналу. Проте уточнив, що понад рік шукав покупців.

«Я зараз не можу надати коментар. Я довгий час не спілкувався з довіреною особою, яка шукає покупця для цього каналу, і мені потрібен час для перевірки інформації», — повідомив Любицький.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про введення санкцій проти народного депутата від «Опозиційної платформи - За життя» Тараса Козака та телеканалів «112 Україна», NewsOne, ZIK.