Facebook видалив сторінки деяких українських ЗМІ через дезінформацію

У соціальній мережі Facebook розповіли про видалення великої кількості сторінок і груп з іранського та українського сегментів FB. В Україні під роздачу потрапили сторінки видань Znaj.ua, Politeka, Hyser, Akcenty. Відповідна інформація опублікована у блозі компанії, повідомляє Прямий.

"Люди, які займалися цією справою, використовували підроблені облікові записи для управління групами і декількома сторінками, деякі з них з часом змінювали свої імена для підвищення залученості, поширення контенту та залучення людей на сайти поза платформою, що імітують новинні випуски", - повідомляють у Facebook.

Тематика заблокованих сторінок - інформація про "відомих людей, шоу-бізнесі, спорті, місцевих і міжнародних новинах, політичних і економічних проблемах, включаючи українські вибори, політичних кандидатів і критику різних громадських діячів".

Попри те, що виконавці намагалися приховати свої особистості, огляд Facebook пов'язує їх діяльність з української PR-компанією Pragmatico.

Так, на рекламу в мережах Facebook та Instagram вони встигли витратити близько 1,6 мільйона доларів. На віддалені сторінки і групи було підписано трохи менше ніж 4,2 мільйона облікових записів.

Як приклади Facebook призвів чотири вищевказаних ЗМІ - Politeka, Hyser, Znaj.ua, і Akcenty.