Фіскальна служба викрила підприємство-переможця по програмі "Велике будівництво" в ухиленні від сплати податків на 18,6 млн гривень

Державна фіскальна служба у Києві викрила підприємство, яке неодноразово ставало переможцем публічних торгів по програмі «Велике будівництво», в ухиленні від сплати податків на 18,6 млн гривень. 

Про це повідомила пресслужба ДФС.

Зазначається, що компанія штучно завищувала вартість проведених робіт. Вона проводила безтоварні операції, а у документах зазначала придбання товарів та послуг в іншого товариства, яке, в свою чергу, здійснювало фінансово-господарські взаємовідносини з «ризиковими суб’єктами господарювання».

«Діючи умисно, фігуранти кримінального провадження, формували безпідставний податковий кредиту з ПДВ. В результаті такої діяльності зловмисники ухилились від сплати податку на загальну суму понад 18,6 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

В офісах та помешканнях фігурантів справи співробітники податкової міліції провели обшуки, в результаті яких виявили тендерну документацію та фінансово-господарські документи, які свідчать про факти розкрадання держбюджету. Також знайшли чорнові записи та готівкові кошти на суму понад 6 млн грн.

Ці речові докази долучили до матеріалів справи. Триває досудове розслідування.

«Велике будівництво» - це спільний проєкт президента та уряду, який передбачає спорудження доріг та інфраструктурних об’єктів по всій країні. Загалом у межах програми «Велике будівництво» капітально реконструюється чи будується з нуля приблизно 600 об’єктів.