Французькі артилерійські установки Caesar вже на передовій - ЗСУ

Українські військові вже почали використовувати на передовій французькі 155-мм самохідні артилерійські установки (САУ) нового покоління Caesar.

Про це повідомив 24 травня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Facebook.

Він наголосив, що українські артилеристи швидко опанували нові САУ, фактично за 2-3 години.

«Щиро вдячний партнерам за надану допомогу! Вона слугує наближенню нашої перемоги», — зазначив Залужний.

Нагадаємо, раніше президент Франції Емманюель Макрон заявляв, що його країна поставить Україні французькі артилерійські установки Caesar.

Головнокомандувач ЗСУ розповідає, що Caesar дає можливість уражати противника на відстані 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю. На цій відстані розташована артилерія, резерви, пункти управління противника. Їх знищення знижує наступальний потенціал ворога.

Ці САУ на колісному шасі, що робить їх мобільними та маневреними. Установка обладнана автоматизованою системою самоприв’язки і самонаведення на ціль. Має достатньо високу швидкострільність — 5 пострілів за хвилину — та високу купчастість стрільби. Може використовувати декілька типів боєприпасів калібру 155 мм, які застосовуються у країнах НАТО.

Caesar забезпечує живучість екіпажу і комфортні умови роботи. Дає можливість діяти за принципом «вогонь — маневр — вогонь».