Комітет парламенту Грузії розглянув закон про «іноагентів» за 67 секунд

Юридичний комітет парламенту Грузії розглянув та підтримав закон про «іноагентів» до третього читання за 67 секунд. Цілу ніч під будівлею парламенту в Тбілісі тривав мітинг проти закону.

Про це повідомляє «Эхо Кавказа».

Як стверджує видання, представники опозиції, яких деякий час не пускали до парламенту, не встигли зайти на засідання комітету. Голова комітету Анрі Оханашвілі заявив, що зауважень та питань у депутатів панівної партії не виявилося, тому закон підтримали за 67 секунд.

Уже завтра, 14 травня, керівна партія «Грузинська мрія» планує розглянути та затвердити у третьому читанні законопроєкт про «іноагентів» на засіданні сесії.

Противники резонансної ініціативи зібралися напередодні біля будівлі парламенту в центрі Тбілісі о 22:00 та, як було заплановано, провели там усю ніч.

Перед голосуванням комітету, зранку 13 травня, спецпризначенці відтіснили протестувальників від будівлі парламенту. З появою депутатів панівної партії учасники мітингу вигукували їм: «Раби! Раби!».

За даними «Эхо Кавказа», поліціянти побили кількох демонстрантів. Силовики затримали 20 людей біля парламенту Грузії. Серед них — двоє громадян США та один громадянин росії.