Глава держави запустив автомобільний рух Балковим мостом у Запоріжжі

Сьогодні, 24 грудня, за участю президента України Володимира Зеленського у Запоріжжі відкрили автомобільний рух новим мостовим переходом (Балковий міст) через річку Старий Дніпро.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Це флагман нашого мостового проєкту, який є частиною програми «Велике будівництво». Загалом цьогоріч ми побудували 100 мостів в Україні. Найголовніший міст – Запорізький, він найбільший», – наголосив Глава держави.

Президент розповів, що Запорізький міст – це магістраль безперервного руху завдовжки понад 9 кілометрів, яка складається з шести транспортних розв'язок, у складі яких 27 штучних споруд, у тому числі два позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху. Історії будівництва мосту - 16 років.

Також він нагадав, що переправу хотіли побудувати ще в далекому 1965 році, а сьогодні найголовніше, що після восьми місяців робіт, які почалися у квітні 2020-го, відкрита перша частина мосту.

У межах національної програми «Велике будівництво» в 2020 році будівництво запорізьких мостів було відновлено.

Президент України також подякував турецькій компанії-підряднику «Онур Тааххут» за вчасно виконані роботи. У лютому цього року переможцем тендеру на будівництво об’єкту було визначено турецьку компанію. Загальна вартість проєкту – 11,9 млрд грн (з ПДВ). 10 квітня ДАБІ надала дозвіл на початок будівельних робіт.

За словами Зеленського, повністю закінчити міст хочуть у 2021 році. Після спілкування з журналістами на переправі президент запустив там автомобільний рух Балковим мостом.