Окупанти змогли закріпитися в Очеретиному на Донеччині

російсько-окупаційним військам вдалося прорватися та закріпитися у селищі Очеретине в Покровському районі Донеччини. Проте та частина населеного пункту, на якій перебуває противник, — під вогневим контролем українських військ. Бої тривають.

Про це повідомив речник ОСУВ «Хортиця», підполковник Назар Волошин у коментарі «Інтерфакс-Україна».

За його словами, українські бійці наразі вживають заходів, щоб вибити окупантів з Очеретиного. У селищі тривають тяжкі бої, проте ситуація перебуває під контролем підрозділів ЗСУ, запевняє Волошин.

Щоб стабілізувати обстановку на цьому напрямі та повернути під контроль Очеретине, Україна ввела додаткові сили та засоби резерву, розповів спікер «Хортиці».

Загалом, за словами Волошина, найскладніша ситуація зараз на Покровському та Курахівському напрямах, де тривають запеклі бої. Окупанти залучили там до 4 своїх бригад і намагаються розвинути наступ на захід від Авдіївки та Мар'їнки, щоб пробитися до Покровська та Курахового.

«На цих напрямках противник досяг певних тактичних успіхів, але оперативної переваги здобути він не зміг. Для посилення оборони на цих напрямках, заміни підрозділів, які зазнали втрат, з нашого боку здійснюється переміщення бригад, що відновили свою боєздатність», — резюмував спікер.

Аналітичний проєкт DeepState уночі 2 травня повідомив, що в районі Очеретиного росіяни просунулися в Архангельському та біля Новоолександрівки. Також окупанти мали просування південніше Первомайського та в Урожайному.