Глава МОЗ розповів про прогноз зростання захворюваності після травневих свят

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що на травневі свята ніякого «особливого режиму» не вводитимуть в Україні - варто буде дотримуватись вже введених карантинних обмежень.

Про це він сказав в етері телеканалу «Україна 24».

Степанов зазначив, що в областях вже діють карантинні обмеження, яких і слід дотримуватися.

«З приводу обмежень на Великдень. Я вважаю, що ми повинні дотримуватися тих правил, які у нас встановлені. Тоді ми не будемо бачити серйозних спалахів COVID-19. Я не анонсував ніяких особливих режимів. Я кажу про те, що якщо регіон перебуватиме, наприклад, на "червоному" рівні епіднебезпеки, то повинні діяти всі обмеження, які існують на "червоному" рівні"», - сказав міністр.

За словами міністра, наразі в Україні фіксують позитивну динаміку щодо епідемії коронавірусу. Однак уже після травневих свят очікується нове зростання кількості хворих.

«Я зараз не можу сказати, до якої міри буде це зростання. Треба буде подивитися, як минуть свята. Там не просто Великдень, а низка свят — з 1 травня по 10 травня, це супроводжується мобільністю населення. З погляду епідеміології це додасть захворюваності», - наголосив Степанов.