Голова ПриватБанку заявив про великий ризик повернення банку колишнім власникам

Голова правління націоналізованого ПриватБанку Петр Крумханзл заявив про існування великого ризику того, що колишні власники банку Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов повернуть банк у свою власність або доб’ються від держави «щедрої компенсації». Про це Крумханзл повідомив у коментарі Financial Times.

Зокрема, Крумханзл зазначив, що колишні власники ПриватБанку подали до судів понад 800 позовів, у яких оскаржують націоналізацію та пов'язані з нею процедури. У разі ж, якщо націоналізацію ПриватБанку скасують, МВФ припинить співпрацю з Україною, а економічна ситуація в країні значно погіршиться.

Для недопущення повернення ПриватБанку колишнім власникам в уряді та Національному банку розробили спеціальний законопроєкт. Однак, за словами Крумханзла, цей проєкт замінили: замість документа на 400 сторінок у Раду надійшов 8-сторінковий документ, який більш вигідний Коломойському.

«Я не впевнений, що Зеленський має правильну картинку (ситуації з ПриватБанком, — ред.), адже цю картинку формують люди, що оточують президента», — зазначив Крумханзл.