"Гонтарева переходить червоні лінії": Марченко про заяви ексочільниці НБУ щодо МВФ

Міністр фінансів Сергій Марченко прокоментував заяви колишньої очільниці Національного банку України Валерії Гонтаревої про те, як Міжнародний валютний фонд має реагувати на відставку її наступника Якова Смолія. Про це Марченко розповів в етері Радіо Свобода.

Він вважає, що позиція Гонтаревої може впливати на інвесторів.

«Валерія Гонтарева, коли вона сидить в Лондоні – вимушено чи не вимушено, не знаю – і коментує події в Україні і коментарі ці іноді призводять до погіршення ставлення до України і погіршення ситуації в середині країни… Інвестори дивляться на неї як на певний символ реформ, боротьби. Таке сприйняття», – зазначив міністр фінансів.

Марченко додав, що ексочільниця Нацбанку критикувала і його самого, зокрема називала «мракобіссям» звільнення голови митниці Максима Нефьодова та голови Державної податкової служби Сергія Верланова.

«Я не хочу коментувати заяви Гонтаревої. Вони виглядають досить суб’єктивно і радикально. Вона дорікає, що в мене мало досвіду роботи в фіскальних органах і мало розуміння процесів. Вибачте, вона не може мені цим дорікати. Вона не може дорікати! Я вважаю, що мій досвід і професійна етика не дозволяють переходити певні червоні лінії. А вона їх переходить періодично. На жаль. І ці коментарі – треба розуміти споживача цих коментарів і яка мета переслідується», – зазначив він.