Хресний хід до річниці Хрещення Київської Русі цьогоріч не проводитимуть через COVID-19

Православна церква України та Українська православна церква ухвалили рішення через коронавірус не проводити традиційну Хресний хід до 1032 річниці Хрещення Київської Русі. Про це повідомив у Facebook міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Наприкінці липня ми відзначимо 1032-гу річницю Хрещення Київської Русі. Це важлива історична подія для вірян, тому щороку в цей день проходить хресна хода. Та цей рік вніс свої корективи», — розповів він.

Так, ПЦУ та УПЦ ухвалили рішення не проводити Хресний хід: в обох церквах святкування пройдуть з дотриманням вимог карантину.

«Радий, що предстоятелі православних церков поставились відповідально до рекомендацій МОЗ і поставили захист здоров’я людей у пріоритет», — додав міністр.

На сайті ПЦУ зазначено, що 28 липня ранком відбудеться Божественна літургія у кафедральному Михайлівському Золотоверхому соборі Києва, а після обіду — молебень біля пам’ятника рівноапостольному кн. Володимиру (без проведення Хресного ходу).

«Благословити єпархіальним архієреям сповістити духовенство і вірних про особливості цьогорічного святкування 1032-ї річниці Хрещення Русі-України, які не дозволяють організувати традиційне паломництво вірних до Києва, а тому мають бути проведені на єпархіальному та парафіяльному рівнях з дотриманням відповідних приписів», — йдеться у повідомленні.