Кабмін оголосив конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба: переможець отримає 100 тисяч грн

Кабінет міністрів ухвалив проєкт постанови про проведення конкурсу на найкращий ескіз великого Державного Герба України. Таке рішення Кабмін прийняв на засіданні 30 вересня, передає Українська правда.

Проведення конкурсу уряд доручив Міністерству культури та інформаційної політики.

Також Кабінет міністрів затвердив Положення про конкурс та склад Організаційного комітету з підготовки та проведення конкурсу, який має обрати журі, яке розглядатиме запропоновані ескізи. Співголовами оргкомітету стали міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та міністр юстиції Денис Малюська.

Для відзначення найкращих проєктів ескізів установили премії: перша премія - 100 тисяч гривень, друга премія - 50 тисяч гривень, третя премія - 30 тисяч гривень. Нагороджувати переможців буде оргкомітет.

Проєкти ескізів треба надсилати поштовими відправленнями з позначкою "На конкурс кращого ескізу великого Державного Герба України" на адресу: 01001, м. Київ, вул. Бориса Грінченка, 1.

Конкурс проводитимуть з 1 жовтня до 1 листопада 2020 року. Переможців журі визначить під час виставки проєктів ескізів. Оргкомітет підіб'є підсумки конкурсу до 1 грудня.

Міністерство культури та інформаційної політики має забезпечити суспільне обговорення ескізу великого Державного герба України, а також подання до 1 грудня 2020 року Міністерству юстиції пропозицій за результатами конкурсу, аби їх врахували під час розробки проєкту закону "Про державні символи України".

Відзначені преміями проєкти ескізів та супровідні документи авторам не повернуть. Переможець конкурсу за згодою передає авторські майнові права на ескіз логотипа шляхом укладання договору з Мінкультом.

Якщо першу премію не присудять, конкурс буде продовжено.

Нагадаємо, 25 серпня Верховна Рада доручила Кабінету міністрів провести конкурс на найкращий ескіз великого Державного Герба України.