Кабмін виділив 25 млн грн на рекламу вакцинації проти COVID-19

Уряд прийняв постанову про необхідність виділення 25 млн грн з бюджету на підсилення інформаційної кампанії щодо вакцинації проти COVID-19 на телебаченні.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко за результатами засідання Кабміну 6 жовтня, йдеться на Урядовому порталі.

Зазначається, що гроші будуть передані в розпорядження профільному відомству - Міністерству культури та інформаційної політики. А координувати розробку самого контенту буде Міністерство охорони здоров’я.

«Вдячний уряду за підтримку моєї ініціативи для промоції вакцинації на телебаченні, адже реклами в межах соціальної квоти — недостатньо для масового інформування українців. Тому сьогодні ми інвестуємо в рекламу, аби ще раз пояснити та переконати українців захищати себе від коронавірусу саме завдяки вакцинації», - пояснив Ляшко.

Кабмін нагадав, що з березня по серпень 2021 року на телебаченні розміщено 6 відеороликів з інформацією про вакцинацію проти COVID-19 у межах соціальної квоти та партнерства.

За даними Nielsen Ukraine, за цей час тема вакцинації охопила 19,3 млн, або 71% ТВ-аудиторії українців старших 18 років.

Окрім оперативного інформування на офіційних каналах МОЗ, запущено кілька інформаційних кампаній з використанням зовнішньої реклами, розміщенням матеріалів у точках дотику з громадянами, онлайн-промо та партнерствами. Серед таких кампаній:

  • «Вакцинація — єдиний спосіб захистити себе від COVID-19» про етапність та принципи вакцинальної кампанії (весна 2021),
  • «Захищені» з історіями людей, які вакцинувались (літо-осінь 2021),
  • «Час вакцинуватись» про центри масової вакцинації (літо 2021).

Розробку та імплементацію інформаційних кампаній підтримують міжнародні донори, серед яких Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Всесвітня організація охорони здоров’я, Європейський Союз, Світовий Банк, уряд Швейцарії, Червоний Хрест та ін.

Зі стартом вакцинації проти коронавірусу у лютому 2021 року був створений Комунікаційний центр COVID-вакцинаці, який щоденно інформує українців про особливості та перебіг вакцинальної кампанії.