Канада та ЄС висловили співчуття у зв’язку з аварією військового літака на Харківщині

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо і головний дипломат ЄС Жозеп Борель висловили співчуття у зв’язку з авіакатастрофою літака Ан-26 біля міста Чугуєва на Харківщині, внаслідок якої загинули 25 людей.

«Цього вечора надходять дуже сумні новини з України. Співчуваємо родичам та друзям загиблих унаслідок падіння військового літака та бажаємо якнайшвидшого одужання пораненим. Канадці думають про вас сьогодні», — написав Трюдо у Twitter.

Високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Борель висловив співчуття від імені Євросоюзу президенту Володимиру Зеленському, главі МЗС України Дмитру Кулебі та міністру оборони Андрію Тарану.

«Думками — із сім’ями й друзями тих, хто втратив життя», — написав Борель у Twitter.

Нагадаємо, близько 21:00 біля аеродрому під Чугуєвом (Харківська область) упав військовий літак Ан-26. На його борту перебували 27 людей (20 курсантів Харківського університету Повітряних сил і 7 офіцерів).

За останніми даними, 25 людей загинули, двох, що вижили, відправили до лікарень у Харкові. Один із курсантів перебуває на операції, його стан тяжкий; інший перебуває в стані легкого шоку, попередньо загрози його життю немає.