Канадські військові вчать нацгвардійців створювати навчальні програми за стандартами НАТО

У Міжнародному центрі Національної гвардії України (НГУ), що на Київщині, триває третій навчальний модуль курсу підготовки офіцерів з планування та розробки навчальних програм (TDO) і вдосконалення системи підготовки за стандартами НАТО.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Зазначається, що до складу навчальної групи ввійшли офіцери Головного управління, Національної академії, Навчального центру та Міжнародного центру підготовки підрозділів Нацгвардії.

Так, українські офіцери спільними зусиллями з канадськими колегами операції «UNIFIER» мають на меті запровадити багаторівневу підготовку у Нацгвардії, а саме – опанувати нові методики та стратегії, які застосовуються у сучасних тренувальних моделях, вдосконалити поточну систему підготовки та ще більш наблизити її до сумісності з країнами-членами НАТО.

«Національна гвардія України іде вперед великими кроками, швидко розвивається і впровадження системного підходу та вдосконалення існуючої системи підготовки, звичайно ж, буде однією зі складових сумісності зі стандартами НАТО», – наголосила офіцер з розробки програм підготовки Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні капітан Люсі Стендіш-Джонс.

Під час першого та другого навчальних модулів курсу гвардійці вивчали техніки та методики викладання матеріалу, визначення методів розробки, контент навчальних програм, аналіз та предмет діяльності планування. Під час третього модуля головна увага буде зосереджена на вивченні розробки, проведення, оцінювання і затвердження навчальних програм.

Канадські військові планують проведення четвертого (фінального) модуля навчання безпосередньо за місцем проходження служби кожного з учасників. Там слухачі курсу будуть працювати над покращенням освітнього процесу в Національній гвардії України та його відповідності професійним вимогам, а також займатимуться розробкою системи для впровадження вивченого матеріалу у підготовку підрозділів та покращенням оперативної сумісності з силами НАТО.