Керівництво заблокованих каналів ZIK, NewsOne та «112 Україна» хоче створити новий телеканал

Президент медіахолдингу «Новини» Єгор Бенкендорф, який очолює підсанкційні ZIK, NewsOne та «112 Україна», виступив з пропозицією до колишніх співробітників стати співзасновниками нового телеканалу.

Про це повідомляє «Детектор медіа».

Журналісти оприлюднили внутрішній лист Бенкендорфа, в якому він запрошує ексспівробітників стати співвласниками нового телеканалу.

Перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль зауважив журналістам «Детектор медіа», що теоретично надання ліцензії такому каналу є цілком реальним, якщо йому вдасться зібрати всі необхідні документи та якщо серед засновників не буде осіб, що підпадають під санкції.

«За законом ми маємо розглядати всі заявки щодо видачі нових ліцензій. Є законні терміни і процедури, за якими ми вивчаємо нові компанії, що претендують стати ліцензіатами. Заявку розглядати будемо, але треба розуміти, що надання ліцензії залежить від того, як будуть складені документи, а це не така проста справа. Але теоретично це можливо, якщо новий канал не буде пов’язаний із особами, щодо яких введено санкції», – сказав Коваль.

Зазначимо, що ексглава одеського осередку «Правого сектора», активіст Сергій Стерненко опублікував в своєму Telegram-каналі список працівників закритих підсанкційних телеканалів ZIK, NewsOne та «112 Україна». Стерненко вписав в список прізвища, імена, місця їх роботи, а також посилання на акаунти в соцмережах.

«Як і обіцяв, публікую реєстр пропагандистів, які працювали на каналах Медведчука: ZIK, NewsOne і «112». Йдеться виключно про осіб, які працювали на зазначених каналах тривалий період виключно після придбання їх кумом Путіна», - написав активіст.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про введення санкцій проти народного депутата від «Опозиційної платформи - За життя» Тараса Козака та телеканалів ZIK, «112 Украина» та NewsOne.