Кіберполіція викрила 41 "піратський" інтернет-сайт

В рамках операції «Пірати», правоохоронцями припинено діяльність 41 вебресурсу, що діяли із порушеннями законодавства України та спричинили збитків правовласникам на 25 мільйонів гривень. Також вилучено 60 тонн фальсифікату, що реалізовувався у мережі Інтернет.

Про це повідомляє пресслужба Кіберполіції України.

"Співробітники кіберполіції провели комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Пірати», спрямованих на виявлення та протидію кримінальним правопорушенням, пов’язаним із порушеннями авторських прав. Загалом під час операції «Пірати» проведено понад 60 санкціонованих обшуків майже в усіх регіонах України", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці повідомляють, що на "піратських" вебресурсах надавався доступ до перегляду кінотворів без згоди правовласників. 

"Загальна кількість відвідувачів онлайн-кінотеатрів сягає 10 мільйонів користувачів на день. Прибуток зловмисники отримували за розміщення реклами на вказаних ресурсах. Загальна сума збитків, завданих правовласникам, сягає 25 мільйонів гривень", - наголосили у відомстві.

Також Кіберполіція додала, що у Дніпропетровській, Закарпатській, Миколаївській та Сумській областях було викрито осіб, які незаконно здійснювали ретрансляцію національних телеканалів. Крім цього, правоохоронці припинили діяльність компанії, яка здійснювала фінансування піратства шляхом розповсюдження тізерної реклами.

Згідно з повідомленням, встановлено 60 громадян, причетних до правопорушень у сфері інтелектуальної власності та піратства. Чотирьом особам повідомлено про підозру за ч.1, ч.3 ст.176 (Порушення авторського права і суміжних прав), ч.1 ст.229 (Незаконне використання знаку для товарів і послуг) Кримінального кодексу України. Також відносно діяльності одного з фігурантів завершено досудове розслідування. Обвинувальний акт скеровано до суду.