Кількість людей, яких планують передати бойовики «Л/ДНР», постійно змінюється - Денісова

Кількість незаконно ув’язнених громадян України, яких планують передати бойовики «Л/ДНР» в односторонньому порядку, постійно змінюється. Крім того, наразі місце перебування утримуваних українців невідомо.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

«Інформація, яка стосується односторонньої передачі на підконтрольну уряду України територію незаконно ув’язнених громадян України, які утримувалися на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, постійно змінюється... Однак кількість громадян, яку планують передати на підконтрольну Україні територію, постійно змінюється. Крім того, на цю годину місце перебування наших співгромадян невідоме», - поінформувала омбудсменка.

За її словами, наразі підтверджено два маршрути, за якими може відбутися процес передачі: через КПВВ «Майорське» та за маршрутом Ростов-на-Дону - Мінськ - Київ.

Денісова додала, що інформація буде поновлюватися.

Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомляла, що бойовики «Л/ДНР» передадуть через посередника на підконтрольну уряду України територію 9 незаконно утримуваних осіб.

Нагадаємо, 16 січня стало відомо, що бойовики «Л/ДНР» в односторонньому порядку передадуть Україні групу полонених українців за посередництвом народного депутата від «Опозиційної платформи - За життя» Віктора Медведчука.