Кількість призовників до армії в 2021 році зменшать

Збройні сили України зменшують кількість військовослужбовців строкової служби в 2021 році в зв'язку зі збільшенням чисельності військовослужбовців військової служби за контрактом.

Про це заявив начальник управління організації комплектування рядовим та сержантським складом Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ полковник Валерій Дендебера, передает пресслужба Генштабу ЗСУ.

Зокрема, з 1 квітня відповідно до указу глави держави в Україні починається призов на військову строкову службу.

Так, в період з квітня по червень цього року буде призвано на строкову військову службу 14 246 осіб. Зокрема, до Збройних Сил України – 6 500 осіб, Державної спеціальної служби транспорту – 600 осіб, Національної гвардії – 4 646 осіб, Державної прикордонної служби – 2 500 осіб.

Дендебера пояснив, що кількість призовників цього року буде зменшено у зв’язку із збільшенням чисельності військовослужбовців військової служби за контрактом та з метою недопущення перевищення граничних показників чисельності Збройних сил.

«Відтак, до лав Збройних сил України призивають дедалі меншу кількість строковиків, в той же час деякі інші військові формування навпаки наростили їхню чисельність», - зазначив начальник управління.

Він додав, що в умовах пандемії COVID-19 заклик буде проходити з дотриманням вимог і обмежень встановлених відповідною постановою Кабінету міністрів України.

Також у Генштабі зазначили, що на сьогоднішній день є більше 30 підстав, за якими може надаватися відстрочка від призову. Зокрема, за рішенням районної (міської) призовної комісії за сімейними обставинами, станом здоров'я, для здобуття освіти та продовження професійної діяльності.

Дендебера нагадав, що військовослужбовці строкової служби, навіть за власним бажанням, в район проведення операції Об'єднаних сил не направляються.

Як повідомляється, минулого року на строкову військову службу до Збройних сил України призвано у травні-липні 9 тисяч осіб та у жовтні-грудні - 7,5 тисяч осіб.