Коболєв має намір оскаржувати своє звільнення з «Нафтогазу»

Андрій Коболєв має намір оскаржувати своє звільнення з посади голови правління НАК «Нафтогаз України». 

Про це повідомила пресслужба «Нафтогазу».

«Незважаючи на маніпулятивність вчорашніх кадрових рішень Кабінету міністрів України, вони набули чинності. Андрій Володимирович має намір оскаржувати своє звільнення, проте підкреслив, що ці процеси жодним чином не вплинуть на роботу Групи», - зазначили у компанії.

У «Нафтогазі» додали, що Коболєв також попросив правління та директорів дивізіонів і функцій Групи «максимально зберегти високі стандарти роботи та продовжити розпочаті проєкти та ініціативи».

У свою чергу сам експосадовець підтвердив, що рішення уряду щодо його звільнення з компанії набуло чинності, хоч він і вважає його маніпулятивним.

Він зазначив, що має претензії до цього рішення не так через саме звільнення, як через те, що воно нібито «ставить хрест на реформі корпоративного управління». 

«З 2014 року Україна твердо вирішила, що на державній власності має заробляти держава й українці, а не наближені до грошових потоків політики. Одне вчорашнє рішення уряду відправляє у смітник всі напрацювання. І проти цього ми ще готові повоювати», - написав Коболєв у Facebook.

Нагадаємо, 28 квітня Кабінет міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» та призначив на його місце нинішнього очільника Міненерго Юрія Вітренка.

У самому «Нафтогазі» звільнення Коболєва вважають «юридичною маніпуляцією» з боку уряду. У компанії наголосили, що згідно зі статутом «Нафтогазу» та законом «Про акціонерні товариства», звільнити голову правління може лише Наглядова рада, а не загальні збори акціонерів.