Кравцову виплатять компенсацію за звільнення з Укрзалізниці

Колишній очільник Укрзалізниці Євген Кравцов повідомив, що його звільнили без можливості переведення до Міністерства інфраструктури. Це означає, що держава виплатить йому річну зарплату. Про це Кравцов повідомив у Facebook.

За словами Кравцова, наглядова рада Укрзалізниці розглядала його заяву про звільнення протягом декількох місяців, однак підстав звільнити не знайшли, оскільки він виконав майже всі поставлені показники ефективності своєї роботи.

«Якщо казати моєю улюбленою юридичною мовою: вчора було прийняте рішення дострокового розірвання контракту з боку роботодавця з відповідною грошовою компенсацією керівнику. Вона не мала, скажу одразу. Але, це — рішення акціонера», — заявив Кравцов.

Він додав, що пропонував уряду та наглядовій раді варіант свого звільнення з посади голови УЗ без можливості виплати компенсації — шляхом переведення до Міністерства інфраструктури, однак уряд цю ідею не підтримав.

«Ще скажу, що компанія зараз переживає одні зі своїх кращих часів практично за всіма показниками», — додав Кравцов.

Зазначимо, що держава має виплатити Кравцову річний розмір зарплати. У 2018 році колишній голова УЗ повідомляв, що отримував 570,59 тисячі гривень зарплати щомісяця. Якщо його зарплата не змінилася і в 2019 році, то Кравцов отримає близько 6,84 мільйона гривень.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що звільнення Євгена Кравцова погодила наглядова рада Укрзалізниці.