Лікарка вимагала хабарі з учасників АТО/ООС за оформлення інвалідності - СБУ

Служба безпеки України викрила лікарку Львівського обласного госпіталю ветеранів на вимаганні хабарів. За «грошову винагороду» жінка допомагала у оформленні інвалідності для учасників АТО/ООС, а у деяких випадках вимагала гроші навіть із тих осіб, які мали законні підстави на отримання інвалідності.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, оперативники спецслужби встановили, що корупційна схема працювала ще на етапі формування первинних документів. На свої «послуги» лікарка встановила різні розцінки. Зокрема, задокументовано, що вона оцінила зміну групи інвалідності пораненому бійцю у 8 тисяч доларів. 

Правоохоронці затримали жінку згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання всієї суми неправомірної вигоди від учасника бойових дій.

У ході санкціонованих слідчих дій за місцями роботи та проживання зловмисниці правоохоронці виявили папки з документами бійців АТО та чорнові записи.

Затриманій планується повідомити про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Також готується клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.  

Крім того, правоохоронцями перевіряється причетність до протиправної діяльності інших посадових осіб госпіталю, військового комісаріату та Медико-соціальної експертної комісії Львова.