Літак із евакуйованими з Китаю приземлився у аеропорту "Бориспіль"

Літак із евакуйованими з Китаю громаяднами України та інших держав приземлився у аеропорту "Бориспіль" на дозаправку, звідки вирушить у Харків. Про це повідомляє пресслужба МВС.

"Літак із евакуйованими українцями з Китаю приземлився у аеропорту "Бориспіль" на дозаправку. Там він дозаправиться пальним і вилетить у Міжнародний аеропорт міста Харків. За доповідями екіпажу та медперсоналу супроводу всі на борту літака здорові та можуть продовжувати політ", - йдеться у повідомленні.

У МВС уточнили, що на борту літака авіакомпанії SkyUp перебуває 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі.

"Неодноразові суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану їхнього здоров’я, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м.Алмати (Казахстан), а також контроль їхнього стану на борту літака під час польоти фаховими лікарями МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими", - наголосили у правоохоронному відомстві.

Зазначається, що після прибуття всі особи, що перебувають на борту літака, пройдуть належний прикордонний контроль із дотриманнням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньоі організації охорони здоров’я у спеціальній відокремленій зоні летовища.