«Луцький терорист» постане перед судом

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо так званого «луцького терориста» Максима Кривоша, який 21 липня 2020 року в центрі Луцька захопив автобус із людьми.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Слідство встановило, що чоловік, маючи при собі автомат Калашникова, боєприпаси та вибухові пристрої, у центрі Луцька захопив у заручники 13 людей — водія та пасажирів рейсового автобуса, серед яких був неповнолітній та утримував їх протягом 12 годин.

Упродовж дня Кривош стріляв зі зброї, підірвав гранату поблизу службового автомобіля поліції та кинув ще одну в бік правоохоронців.

Чоловікові інкримінують сім статей Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 258, ч. 1 ст. 259, ч.ч. 1, 2 ст. 263, ч. 1 ст. 280, ч. 3 ст. 289 та ст. 348.

Ідеться про захоплення заручників, вчинення терористичного акту, свідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, незаконне поводження зі зброєю, примушування працівника автотранспорту до невиконання службових обов’язків з погрозою вбивством, незаконне заволодіння транспортним засобом та замах на вбивство правоохоронця.

Нагадаємо, вранці 21 липня 2020 года у центрі Луцька чоловік захопив автобус із 13 людьми. При собі він мав вибухівку та зброю. Після більше як 12 годин утримування заручників «терорист» Максим Кривош здався правоохоронцям. Його затримали, а заручників звільнили.