Лише 37% українців вважають, що події в Україні йдуть правильно - соцопитування

37,5% українців вважають, що події в Україні розвиваються в правильному напрямі, у вересні так думали 57% респондентів. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

Зазначається, що у жовтні 2019 року позитивно оцінювали зміни в країні 45%, а у вересні - 57% респондентів.

Одночасно зі зниженням оптимістично налаштованих українців зростала кількість тих, хто оцінює події в країні негативно - із 16% у вересні до 28% у жовтні. У листопаді кількість негативно налаштованих респондентів досягла 35%.

Український центр економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова — це недержавний аналітичний центр, заснований в 1994 р., що здійснює дослідження державної політики в таких сферах: внутрішня політика; державне управління; економічна політика; енергетика; земельні відносини; зовнішня політика; соціальна політика; міжнародна та регіональна безпека; національна безпека і оборона.

Центр Разумкова об'єднав експертів у галузях економіки, енергетики, права, політології, міжнародних відносин, військової безпеки, земельних відносин, соціології, історії та філософії. У центрі постійно працюють близько 45 осіб і понад 100 — за контрактом. Загальноукраїнські опитування соціологічної служби Центру Разумкова здійснюють понад 300 інтерв’юерів.