Мінкультури представило порівняльну таблицю законопроєкту про протидію дезінформації

Міністерство культури, молоді і спорту опублікувало порівняльну таблицю законопроєкту про протидію дезінформації й запросило до її обговорення. Про це повідомили в пресслужбі відомства.

«Законопроект покликаний забезпечити реалізацію права громадян на доступ до достовірної збалансованої інформації через запровадження механізмів боротьби з дезінформацією в інформаційному просторі України», — заявили в Мінкульті.

Також документ направлений на підвищення рівня медіаграмотності населення в умовах гібридної агресії Росії, додали у відомстві.

Зокрема законопроєкт передбачає покарання за поширення недостовірної інформації — від адміністративних штрафів до 5-7 років позбавлення волі.

Також автори проєкту пропонують запровадити посаду Уповноваженого з питань інформації, який зокрема через суд може обмежувати доступ до інформації, якщо ті, хто її поширює, не вказали власні вихідні дані або ж не відповідають на запити інформаційного омбудсмана.

Мінкульт запрошує обговорити положення цього документу.

«Запрошуємо до участі представників ЗМІ, профільних інституцій та громадських організацій, медіаекспертів та медіаюристів. Початок — о 9:30 28 січня. Місце проведення буде повідомлено додатково», — уточнили у відомстві.

Зареєструватися у заході треба за формою