Міноборони планують витратити на закупівлю трьох авто для параду в чотири рази меньше, ніж зазначалося раніше

Міністерство оборони України планують витратити на закупівлю трьох авто для проведення параду на Хрещатику до 18 млн гривень, що майже в чотири рази меньше заявленої раніше вартості.

Про це йдеться у відповіді міністерства на запит Громадського.

Як раніше зазначалося, 3 червня народний депутат від партії «Європейська солідарність», генерал-лейтенант Збройних сил України Михайло Забродський заявив, що в профільному парламентському комітеті розглядалися зміни до річного плану закупівель Міноборони на 2021 рік.

У документі начебто йшлося про наміри закупити три автомобілі елітного класу на суму 73 млн гривень. За словами Забродського, вони мали використовуватися лише для участі в параді на Хрещатику.

Як повідомили нам у Міністерстві оборони, йдеться про закупівлю авто спеціального призначення, а використовуватимуть їх не лише для перевезення керівного складу ЗСУ, а й для «виконання інших завдань логістичного й технічного характеру».

Там додали, що після «маркетингу ринку виробників (постачальників)» з’ясували, що очікувана вартість одного авто становитиме 6 млн гривень. А отже, три авто планують закупити за 18 млн гривень — що в чотири рази менше, ніж початкова сума.

Решту 55 млн гривень Міноборони спрямує «на придбання інших зразків автомобільної техніки військового призначення для реалізації завдань технічного забезпечення Збройних сил України».