Мінцифри хоче запровадити офіційний імейл для людей і компаній

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №3860, який пропонує запровадження офіційної електронної пошти для фізичних та юридичних осіб. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Законопроєкт передбачає отримання офіційних електронних адрес компаніями, установами, товариствами й фізичними особами-підприємцями під час реєстрації чи зміни реєстраційних відомостей, а також фізичними особами — під час оформлення паспорта, його обміну.

«Листи та повідомлення, надіслані на офіційну електронну адресу, вважатимуться такими, що надіслані та офіційно вручені, та не потребуватимуть додаткового документального підтвердження їх направлення тощо», — пояснюють необхідність офіційної електронної пошти в Мінцифри.

Фізичні особи, на відміну від юридичних, отримуватимуть офіційний імейл лише за власним бажанням, зазначають у Мінцифри.

Така пошта складатиметься з ідентифікатора (для фізичних осіб-підприємців — номер картки платника податків, для підприємців — код згідно з держреєстром), равлика «@» і доменного імені, окрім такого, що закінчується на «ru». Фізичні особи зможуть отримати офіційний імейл через додаток «Дія».

Відомство сподівається, що проєкт закону удосконалить процес реєстрації юридичних осіб і створить сприятливі умови для ведення бізнесу в Україні, а також «спростить спілкування між громадянами, бізнесом та державою».