Могилянка запропонувала білоруським студентам спеціальні можливості вступу

Національний університет «Києво-Могилянська академія» пропонує можливості для навчання на бакалаврських та магістерських програмах студентам із Білорусі, які через політичні переслідування не можуть продовжувати навчання у своїй країні.

Про це йдеться у повідомленні університету.

Так, Києво-Могилянська академія пропонує білоруським студентам додаткові можливості для вступу на 1-й рік навчання бакалаврських і магістерських програм та можливість впродовж 2020/21 навчального року (під час зимових і літніх канікул) поновитися для подальшого навчання на бакалаврських і магістерських програмах  (переважно від 2-го року навчання).

Зарахованим для навчання білоруським громадянам Могилянка гарантує навчання і проживання у гуртожитках за вартостями, передбаченими для громадян України.

В університеті нагадали, що в Білорусі не вщухають масові протести, які розпочалися після серпневих президентських виборів. Викладачі та студенти білоруських вишів стали активними учасниками акцій проти фальсифікацій результатів виборів. Таким чином вони «зазнають політично вмотивованих переслідувань».

«Ми, могилянці, були серед ініціаторів і активних учасників Помаранчевої Революції та Революції Гідності. Ми знаємо, що кожна людина має право на свободу та гідність. Ми переконалися, що кожна людина має право захищати й захищатися, коли ці засадничі принципи підважені», — йдеться у вересневій заяві спільноти вишу.