МОЗ ініціює дострокові шкільні канікули з 18 жовтня

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 12 жовтня підтримала пропозицію Міністерства охорони здоров’я рекомендувати Міністерству освіти і науки звернутися в установленому порядку до обласних та Київської міської держадміністрацій з пропозицією перенесення осінніх канікул в закладах освіти на 18 жовтня 2021 року.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає пресслужба МОЗ.

Він пояснив, що ситуація з захворюваністю на коронавірусну хворобу погіршується, зокрема, кожного дня у сотень дітей виявляють COVID-19, а тисячі учнів разом із вчителями відправляють на ізоляцію.

Ляшко вважає, що достроковий початок канікул для школярів дозволить вплинути на поширення коронавірусної хвороби шляхом зменшення активності громадян та кількості необов'язкових соціальних контактів.

Він нагадав, що освітяни включені до переліку професій, представники яких мають бути обов’язково вакциновані для повноцінної роботи.

"Якщо до листопада співробітники сфери освіти не матимуть щеплення проти COVID-19, то будуть відсторонені від роботи на період карантину без збереження заробітної плати. Вакцинація для освітян є можливістю не лише продовжувати працювати та надавати якісні знання учням. У першу чергу йдеться про захист свого життя та здоров’я, безпеку дітей", - заявив глава МОЗ.

Зазначимо, що кожна школа призначає дати канікул на свій розсуд. За графіком осінні канікули у школах - з 25 до 31 жовтня 2021 року.

Водночас освітяни включені до переліку професій, представники яких мають обов’язково вакцинуватися для повноцінної роботи. Відповідно до рішення Кабміну, освітній процес не має зупинятися навіть у тих регіонах, які потрапили до «червоної» зони, але за умови 100%-ої вакцинації працівників закладу освіти.