МОЗ оновило перелік країн «зеленої» та «червоної» зон

Міністерство охорони здоров’я опублікувало новий список країн «червоної» та «зеленої» карантинних зон. Про це йдеться на сайті МОЗ.

У «червоний» список потрапили 50 країн. Серед них — Ізраїль, Іспанія, Чорногорія, Франція, Чеська Республіка, Республіка Молдова, Угорщина. 15 країн увійшли до переліку «червоних» країн від МОЗ через відсутність відповідної статистики.

У «зеленому» списку тепер — Румунія, Албанія, Білорусь, Польща, Туреччина, Греція, Єгипет тощо.

Загалом до списку потрапили 194 країни, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров'я. Інформація щодо кількості активних випадків захворювання на COVID-19 вказується на 100 тисяч населення.

До цього востаннє перелік країн «червоної» та «зеленої» зон МОЗ оновлювало 19 вересня. Тоді підвищений рівень епідеміологічної небезпеки фіксували в 48 країнах.

Ті, хто приїжджають в Україну з таких країн, повинні або піти на 14 днів на ізоляцію (з використанням додатка «Дій вдома»), або упродовж доби здати ПЛР-тест. Ще один варіант — приїхати вже з готовими результатами тестування, але робити його треба не пізніше, ніж за 48 годин до моменту перетину кордону. Також іноземці, що прибувають з таких країн, зобов’язані мати поліс медичного страхування.