МОЗ вимагає відсторонювати головних лікарів за підробку COVID-сертифікатів

Міністерство охорони здоров'я України вимагає відсторонювати головних лікарів за підробку свідоцтв про вакцинацію проти коронавірусу в їхніх лікарнях.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що на сьогодні на кількох лікарів вже завели кримінальні справи за підробку COVID-свідоцтв.

"Ми офіційно направимо подання до власників закладів охорони здоров'я, де працюють ці лікарі, - об'єднаних територіальних громад - ​​з проханням відсторонити від роботи керівників цих установ на час проведення слідства. Переконані, що керівники повинні нести персональну відповідальність за те, що відбувається в їхніх лікарнях" , - наголосив він.

У міністерстві зазначили, якщо слідство виявить, що головний лікар був непричетним до махінацій, його поновлять на посаді. У разі повторного порушення МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії лікарні та розрив її контракту з Національною службою здоров'я. Після цього територіальна громада буде фінансувати лікарню самостійно.

Нагадаємо, 27 вересня Служба безпеки України заблокувала чергову схему фальсифікації міжнародного свідоцтва про вакцинацію проти COVID-19.