МОЗ закликало регіони терміново готуватися до другої хвилі коронавірусу

Міністерство охорони здоров'я закликало регіони терміново готуватися до другої хвилі COVID-19. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немічнов у Facebook.

За його словами, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів про ситуацію щодо поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та наголосив на сьогоднішньому антирекорді.

"Нажаль, з кількістю захворюваності й зростає кількість госпіталізованих до закладів охорони здоров'я. У зв’язку з цим вчора відбулась нарада по підготовці лікарень другої хвилі. Міністерство охорони здоров'я закликало всі регіони терміново провести необхідні підготовчі процеси для того, щоби якісно надавати медичну допомогу хворим на COVID-19. Для цього Комісія дала доручення якомога швидше заключити договори із Національною службою здоров'я лікарням другої хвилі, які долучаються до лікування хворих на COVID-19", - написав Немчінов.

Також на засіданні розповіли про ситуацію в зв'язку зі збільшенням нових випадків захворювання коронавірусної інфекцією в регіонах очільники Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької, Рівненської та Одеської облдержадміністрацій.

"Комісія висловила занепокоєння стрімким зростанням захворювання у цих регіонах. Було наголошено, що потрібно підсилити інформування населення та запобіжні заходи", - додав міністр.