На будівництво нових літаків для ЗСУ «Антонов» отримає 3 млрд грн від Укрексімбанку

Державний експортно-імпортний банк України «Укрексімбанк» надав ДП «Антонов» майже 3 млрд грн кредиту на чотири роки на будівництво трьох нових літаків Ан-178 для потреб Збройних сил України. 

Про це повідомила пресслужба банку.

«Незабаром наші ЗСУ будуть посилені трьома новими літаками Ан-178 . Для цього гордість українського літакобудування - ДП «Антонов» - отримає фінансування від державного «Укрексімбанку». Угода вже підписана!» - йдеться у повідомленні.

Голова правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер назвав угоду успішним початком року для безпеки держави та розвитку її високотехнологічної сфери.

«Щиро вдячний команді «Ексіму» за ефективну роботу, а нашим давнім партнерам з Державного концерну «Укроборонпром» — за довіру до банку та віру в майбутнє української авіації!» - наголосив Мецгер.

Нагадаємо, 29 грудня 2020 року Міністерство оборони та державна компанія «Антонов» підписали меморандум про співпрацю щодо будівництва літаків для потреб Збройних сил України. На першому етапі «Антонов» має поставити ЗСУ три нові військово-транспортні літаки Ан-178.

Їх використовуватимуть для доставки особового складу, озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також для транспортування вантажів.

Ці літаки стануть першими за часи незалежності України, які виготовив «Антонов» для потреб ЗСУ.