На кожен постріл бойовиків на Донбасі треба відповідати дзеркально - Кравчук

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання війни на Донбасі Леонід Кравчук вважає, що українські військові у зоні ООС мають діяти дзеркально: на кожен постріл бойовиків відповідати пострілом.

Про це він сказав в етері каналу "Україна 24".

"Якщо ми подивимося на останні події, то вони очевидні. Вчора і сьогодні вбивають наших солдатів, стріляють, причому вже зі 120-мм мінометів, тобто порушують всі можливі і неможливі домовленості. Я скажу свою думку, я б діяв дзеркально: на кожний постріл відповідати пострілом. Не треба вигадувати, що це, провокація чи не провокація. Постріл є постріл. Якщо вони стріляють, відповідати маємо так само", - наголосив Кравчук.

Він заявив, що не треба чекати, поки вб'ють чи поранять українського воїна.

"Вони використовують будь-які можливості, щоб провокації перетворювати на реалії. Тобто звинувачувати Україну, вимагати від України і стріляти в солдатів України. Чому ми повинні спостерігати і робити вигляд, що цього не відбувається? Повинна бути відповідна жорстка реакція в усьому, інакше вони думатимуть, що наші поступки - це ознака нашої слабкості", - сказав глава ТКГ.

Крім того, на думку Кравчука, найкращою реакцією на постійні звинувачення РФ в нібито порушенні Україною Мінських угод було б викинути Росію з окупованих територій.

"Ми реагуємо і словами, й іншими способами. Кращою реакцією було б взяти і викинути їх з Донбасу і Криму. Вони на це заслуговують. Але це війна, ми домовилися, що ми будемо працювати дипломатичними політичними методами. Інша справа - не можна залишати без уваги жодного факту, жодної брутальної лайки, відносини, оцінки, політичну брехню. На будь-яку брехню треба відповідати правдою, фактами. У нас таких фактів, такої правди скільки завгодно", - зазначив він.