На «трубопровід Медведчука» наклали арешт

Вищий антикорупційний суд за клопотанням Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури наклав арешт на частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара — Західний напрямок».

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Ухвала суду від 23 лютого 2021 року забороняє розпоряджатися, відчужувати та користуватися трубопроводом і пов'язаними з ним об'єктами.

У НАБУ кажуть, що відповідне майно передадуть в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Ідеться про будівлі, споруди, лінійні ділянки, технологічні об’єкти тощо, які розташовані на території Житомирської, Рівненської, Львівської та Закарпатської областей. Доки АРМА не визначить нового управителя, майно зберігатиме «Уктранснафта».

Накладення арешту ініційовано в межах розслідування обставин передачі права власності на частину нафтопродуктопроводу «Самара - Західний напрямок», що проходить територією України, суб’єктам господарювання, які можливо причетні до Російської Федерації. 

Нагадаємо, 19 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким ділянки нафтопроводів «Самара-Західний напрямок» і «Грозний-Армавір-Трудова», що проходять через територію України, мають бути передані у державну власність.