На виплату "карантинних" 8 тисяч грн уряд спрямував вже 600 млн грн

Вже 600 млн грн були направлені на виплату державної допомоги фізичним особам-підприємцям (ФОПам) та найманим працівникам, діяльність яких була призупинена через посилення карантинних обмежень у "червоних" зонах.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, передає Урядовий портал.

Так, станом на 6 травня 8 тисяч грн державної допомоги направили на виплату 75 тисячам найманим працівникам та підприємцям. Зокрема, 380 млн грн були спрямовані на допомогу найманим працівникам, а 220 млн грн - ФОПам.

"Зараз більшість регіонів виходять із жорстких карантинних обмежень. Проте отримати допомогу від держави можна впродовж 30 днів з дня запровадження правил "червоної" зони в регіоні, де ФОП або найманий працівник здійснюють діяльність. Якщо цей регіон було віднесено до "червоної" зони протягом лютого-березня, необхідно звернутися за допомогою через портал або застосунок "Дія" до 19 травня", -  прокоментував міністр.

За його словами, на сьогодні вже понад 320 тисяч підприємців і найманих працівників подали такі заявки.

У Мінфіні раніше повідомляли, що на програму допомоги бізнесу виділили 1,4 млрд грн.

Також Петрашко додав, що програма державної підтримки підприємців та найманих працівників буде доступна впродовж 2021 року для всіх областей, які потрапляють до "червоної" зони. 

Нагадаємо, Нагадаємо, з 19 квітня розпочався прийом заявок на отримання одноразової матеріальної допомоги від держави у розмірі 8 тисяч грн для ФОПів та найманих працівників, діяльність яких була призупинена через те, що їхня область опинилася в "червоній" зоні.