«Нафтогаз» припинив постачання природного газу в Донеччину

«Донецьктеплокомуненерго», як постачальник тепла для Донецької області, залишилось без постачальника природного газу через борги перед «Нафтогазом України».

Про це повідомили у пресслужбі «Донецькоблгазу».

Відповідно до закону, з 6 березня «Донецькоблгаз» зобов'язане припинити газопостачання до об'єктів «Донецьктеплокомуненерго» з метою «недопущення завдання державі щодобових збитків від несанкціонованого споживання газу в розмірі 150 млн грн на місяць».

Зазначається, що загалом «Донецьктеплокомуненерго» заборгувало «Нафтогазу» 1,5 млрд грн. У кінці лютого держкомпанія вимагала оплатити 303,1 млн грн до 1 березня, інакше газопостачання обіцяли припинити.

Водночас у «Нафтогазі» повідомили, що таке повідомлення до тепловика вимагав надіслати закон, але заявок про вимкнення постачання газу компанія не надсилала.

Тому там закликають «Донецькоблгаз» його відновити й кажуть, що він своїми діями порушив «Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам».

«Група «Нафтогаз» із розумінням ставиться до проблем постачальників тепла в опалювальний сезон і завжди знаходила спосіб розв'язання проблеми, як це трапилося ще в 9 областях, що перебувають у схожій ситуації», — зазначили в «Нафтогазі».

Також там наголосили, що протягом усього опалювального сезону закликають місцеву владу втрутитись в ситуацію навколо боргів «Донецьктеплокомуненерго».

«Це не єдиний постачальник тепла, який порушує закон та не розраховується за газ державної компанії. Розв'язання цієї проблеми є критично важливим також для наповнення державного бюджету і група «Нафтогаз» наполегливо працює над пошуком розв'язання проблеми», — кажуть у компанії.