Нацбанк попередив банки про ризики співпраці з Дубінським

Національний банк України повідомив банки про ризики співпраці з народним депутатом від «Слуги народу» Олександром Дубінським та іншими особами й організаціями України, на яких США нещодавно наклали санкції.

Відповідний лист Нацбанку опублікувало видання LIGA.net.

У ньому нагадують, що через втручання у вибори Сполучені Штати наклали санкції на сімох громадян та чотири організації України.

«У зв'язку з цим звертаємо увагу на ризики, пов'язані зі здійсненням фінансових операцій з особами, включеними в OFAC SDN List, і вважаємо за потрібне запропонувати фінансовим установам вжити належних заходів обережності з метою управління такими ризиками», — вказано в листі.

Раніше після запровадження санкції США сам Дубінський повідомляв, що Monobank запропонував йому закрити свій рахунок, але він відмовився це робити.

«Працівники... Монобанку заметушилися, чогось злякалися і під зовнішнім впливом посилено пропонують мені закрити рахунок в цьому банку. Ну щоб нібито не мати зайвих проблем», — писав Дубінський у Facebook.

Нагадаємо, 11 січня міністерство фінансів США запровадило санкції проти кількох громадян і організацій України через втручання в президентські вибори в США, серед яких виявився й Олександр Дубінський.

Американський уряд вважає, що Дубінський публічно підтримував кампанію з дезінформації американських громадян із метою вплинути на результати виборів разом із позафракційним депутатом Андрієм Деркачем.