Нацрада призначила перевірку Newsone, 112 Україна та ZIK через трансляцію зустрічі Медведчука з Путіним

Національна Рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила телеканалам Newsone, 112 Україна та ZIK позапланову перевірку.

Про це йдеться в повідомлені пресслужби Нацради.

Позапланові перевірки призначені через зафіксовану трансляцію зустрічі голови політради і стратегічної ради політичної партії «Опозиційна платформа – За життя», народного депутата України Віктора Медведчука з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, що відбулася в Москві.

У Нацраді наголосили, що Путін є главою РФ, гарантом її конституції та Верховним головнокомандувачем російських ЗС, посаду якого можна віднести до органу держави-агресора. Висловлювання Путіна можуть створити враження у переконанні аудиторії в його позитивному ставленні до України та бажанні налагодити відносини між країнами.

"Поширення подібної інформації у засобах масової інформації України спрямоване на формування позитивного образу В. Путіна, гуманізацію та популяризацію в Україні органу держави-агресора, що може створити загрозу національним інтересам та національній безпеці України в інформаційній сфері, оскільки має значний потенціал, спрямований на підрив обороноздатності, деморалізацію особового складу Збройних Сил України та інших військових формувань, провокування екстремістських проявів, підживлення панічних настроїв, загострення і дестабілізацію суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації, розпалювання міжетнічних і міжконфесійних конфліктів в Україні", - наголосили у Нацраді.

За результатами перевірок будуть ухвалені відповідні до законодавчих норм рішення.