Найближчими днями кілька областей можуть вже потрапити у «червону» зону - Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що вже найближчими днями кілька областей України можуть потрапити до «червоної» зони карантину. Але він не уточнив, про які саме області йдеться.

Про це він сказав на засіданні уряду 6 жовтня.

Водночас керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко на брифінгу 6 жовтня зазначив, що критеріям «червоної» зони наразі відповідають Харківська, Запорізька, та Херсонська області.

«Сьогодні-завтра Київська школа економіки очікує засідання національної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо переходу цих регіонів до "червоної" зони», — йдеться у повідомленні.

Також, на думку експертів, у зоні ризику Житомирська, Сумська, Хмельницька та Чернівецька області.

Нагадаємо, запровадження «червоної» зони карантину означає, що кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця зможуть працювати, лише якщо 100% працівників закладу і 100% відвідувачів повністю вакциновані. Бізнес має сам перевіряти наявність відповідних сертифікатів про вакцинацію.

У «червоній» зоні карантину заклади освіти працюватимуть офлайн, лише якщо 100% працівників пройшли повний курс вакцинації. Дитячі садочки та 1-4 класи школи продовжать працювати у звичайному, очному форматі.

В уряді зазначають, що у працівників поліції та інших повноважних органів є відповідний програмне забезпечення, завдяки якому вони перевірятимуть у відвідувачів наявність COVID-сертифікатів.