«Немає попиту»: Керченська поромна переправа в окупованому Криму припиняє свою роботу

Керченська поромна переправа між Кримським півостровом та Росією на невизначений термін припиняє працювати через відсутність попиту на перевезення. Про це повідомила пресслужба оператора на переправі «АнРуссТранс», передає «Крим.Реалії».

Вчора, 28 вересня, на Керченській переправі пором виконав останній рейс. Також зупиняє свою роботу порт «Крим» в окупованій Керчі, який приймав пороми.

Перевізник пояснює, що після того, як торік у грудні на півострові остаточно відкрили Кримський міст впав попит на морські перевезення. Тепер частіше використовують потяги та автівки. Наприклад, пором, призначений для перевезення автомобілів та пасажирів, за 2019-2020 рік не виконав жодного рейсу.

До 2019 року Керченська переправа здійснювала перевезення автомобільного транспорту та пасажирів, а до 30 червня 2020 року — перевезення вантажних вагонів.

«Останній рейс з пасажирами на борту зробив паром «Крим» в жовтні 2018 року. Тоді судно переправило з Кавказу до Криму 10 пасажирів і 3 автомобілі при загальній місткості 685 пасажирів і 160 автомобілів», - зауважили в пресслужбі компанії.