"Нова пошта" вперше відправила посилку безпілотником по Україні

Національний поштовий оператор «Нова пошта» вперше протестував відправлення посилки за допомогою безпілотника. Вантаж відправили з Київської області до Харківської.

Про це передає «Інтерфакс-Україна» з посиланням на пресслужбу компанії.

"Вперше у світі БПЛА з відправленням пролетів відстань у 480 км. Окрім "Нової пошти" на таке досі не зважилася жодна інша логістична компанія", - наголосив керівник компанії Олександр Бульба.

Так, з аеродрому «Чайка», що у Київській області, безпілотник вилетів о 7:00 29 липня та вже о 12:00 він прибув на аеродром «Коротич» у Харківській області.

У зворотному напрямку посилку відправили о 14:00 - до Києва вона мала прибути о 19:00.

Як зазначається, тестову посилку відправили безпілотним літаком Discovery української компанії «Аеродрон». Під час тестування посилку в повітрі додатково супроводжував літак.

У "Новій пошті" зазначили, що такий тип транспортування абсолютно безпечний, у небі безпілотник може розпізнавати будь-які перешкоди на своєму шляху. До того ж він має спеціальний парашут: у разі непередбачених обставин спрацює захисна система, і він приземлиться з його допомогою. За безпілотником слідкує оператор, який контролює апарат на випадок небезпечних моментів.

У компанії сказали, що наступний тестовий політ запланований до Львова і відбудеться він у серпні. У майбутньому час польоту скоротиться до трьох годин, а загальна вага перевезеного вантажу становитиме 250 кг і більше.

В комерційну експлуатацію планують запустити послугу вже в 2022 році.