Очікується зниження смертності від COVID-19 в Україні найближчими днями, - НАНУ

Смертність від COVID-19 в Україні перебуває в завершальній фазі плато, вже найближчими днями очікується зниження цих показників.

Про це заявили у Національній академії наук України (НАНУ).

Такі прогнози розвитку пандемії представники академії зробили на період з 20 квітня по 4 травня.

Так, протягом останнього тижня (12-18 квітня) спостерігається упевнене загасання кількості нових виявлених випадків.

Водночас науковці підкреслили, що кількість нових випадків суттєво перевищує кількість позитивних ПЛР-тестів.

"Це вказує на збільшення затримок оприлюднення даних, а також про можливе збільшення частки підтверджених випадків, виявлених за допомогою тестів на антиген", - пояснили в НАНУ.

Водночас там зазначили, що синхронно зі зниженням показників захворюваності знизилась також інтенсивність тестування. Кількість проведених за останній тиждень ПЛР-тестів, що є ключовим у виявленні випадків хвороби, впала на 12%

Крім того, у Нацакадемії наук додали, що кількість виявлених випадків за тиждень зменшилась на 14% після зниження на 2% тижнем раніше. При цьому знизилася і кількість госпіталізацій - на понад 10%. А кількість летальних випадків скоротилася менш ніж на 5%.

За офіційною статистикою, станом на 20 квітня середня кількість людей, які одужують, зросла і становила в середньому 9 931 на день.

Середня за тиждень кількість нових інфікованих становить 12 743 нових випадки на день. Середня за тиждень кількість нових летальних випадків — 373 на добу.