Офіс президента розповів деталі про «мрію» Зеленського створити державну авіакомпанію

В Офісі президента підтвердили слова президента Володимира Зеленського про намір створити державну авіакомпанію. Про це повідомив заступник глави ОП Кирило Тимошенко, передає пресслужба глави держави.

За його словами, одна з головних цілей такого проєкту — забезпечити замовленнями держпідприємство Антонов.

«Антоновські літаки можуть легко обслуговувати всі регіональні рейси, які є в Україні між містами, і в найближчі країни. У будь-якому разі Антонов — це підприємство, воно теж бере якісь ресурси. Але краще за ці ресурси ми зробимо замовлення, створимо авіакомпанію. Вони будуть працювати, виробляти літаки. Авіакомпанія перевозитиме людей», — сказав Тимошенко.

Також в Офісі президента вважають національну авіакомпанію «страховкою» держави на випадок екстрених ситуацій.

«Так, є ринок, є сталі авіакомпанії. Але держава завжди повинна бути впевнена: якщо щось станеться, є на кого спертися — на державну авіакомпанію. Це одна з причин, чому вона створюється», — зазначив Тимошенко.

Заступник глави ОП додав, що зараз тривають підрахунки вартості створення такої компанії, а 18 квітня робоча група обговорила це питання із Зеленським.

«Наразі йде бюджетування. Ми вийдемо з комунікацією. Презентуємо саму авіакомпанію, підхід до роботи. І всі дізнаються вартість її створення», — резюмував він.

Нагадаємо, у фільмі про рік свого президентства Зеленський заявив, що хоче створити державну авіакомпанію.

«Я не розумію, чому на внутрішніх рейсах не літають наші літаки, де наші "Ани"? Ми з ними (ДП Антонов, — ред.) домовляємося, ми розробляємо програму і ми це зробимо — ми повинні зробити державну авіакомпанію. Це моя мрія»», — сказав президент.