Офісу президента запропонували викупити розмальовані двері з Банкової та продати їх на аукціоні

Художня галерея «Речовий доказ» запропонувала Офісу президента викупити двері з будівлі, які пошкодили 20 березня учасники акції на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Про це повідомляє онлайн-версія фестивалю Senka — місце, де продають і купують витвори мистецтва та предмети колекціонування.

Там зазначають, що двері на відкритому аукціоні вдасться продати значно дорожче за їхню номінальну вартість.

«Оскільки суспільний інтерес до цього об'єкта не вщухає: двері експонуються в телеефірах, їх зображення розтиражовано в ЗМІ, вони набули статусу історичного та художнього артефакту», — йдеться в повідомленні.

Адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська поділилась у Facebook зверненням галереї до керівника ОП Андрія Єрмака та президента Володимира Зеленського, яке надіслали 26 березня.

Зі звернення випливає, що «Речовий доказ» пропонує викупити двері за ціною на 10% вищою, ніж ціна нових дверей. Представники галереї також вказують, що їхня реставрація буде «фактичним знищенням артоб'єкта».

Нагадаємо, 25 березня в етер шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» з Офісу президента принесли розмальовані двері з розбитим склом, які пошкодили під час акції на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка 20 березня.

Ведуча Наталія Мосейчук назвала їх «атрибутом суботніх протестів» та зазначила, що їй «вартувало великих зусиль», щоб притягнути їх до студії.

В Офісі президента заявили, що пошкоджені двері доставили до студії лише на один вечір за кошти самого телеканалу.