Окупанти вже відправили від кордону України 58 тонн посилок

За три місяці повномасштабного вторгнення російські військові відправили від українського кордону близько 58 тонн посилок. Найбільша з них важила понад 380 кілограмів.

Про це йдеться у дослідженні «Медіазони».

Так, журналісти проаналізували відправлення з 46 прикордонних пунктів поштової служби «СДЭК» у росії та Білорусі, а також в окупованому Криму. Усе це дозволяв зробити сайт компанії, де можна побачити пункт відправлення посилки та навіть її вагу.

Щоб відрізнити підозрілі посилки від звичайних, журналісти звертали увагу на їхню вагу. Також вони перевіряли, чи відправляють такі ж важкі посилки у зворотному напрямку. Наприклад, в місто Юрга відправили 5,8 тонни посилок, а у зворотному напрямку — лише 51 кілограм. У цьому місті живуть лише 80 тисяч людей, але там є аж три військові частини.

Ще одне свідчення, що посилки відправляли військові, — час відправлення. Так, наприкінці березня, коли росіяни почали виводити свою армію з північних регіонів України, кількість посилок із прикордонних міст різко зросла.

Також «Медіазона» перевірила камери спостереження у пунктах видачі поштової компанії та фіксувала там людей у військовій формі. Завдяки цьому вдалося з'ясувати, що 29 травня російський офіцер з міста Валуйки Бєлгородської області відправив безпілотник, схожий на «Орлан». 

На думку журналістів, це може бути свідченням того, що російські військові обкрадали не лише українців, але й власну армію.

Найбільшою посилкою від українського кордону стало відправлення до Єкатеринбурга, яке важило 381 кілограм. Його надіслали з міста Рильськ у Курській області. А ось загалом найбільшу вагу посилок отримали Москва і Єкатеринбург — 10,3 та 6 тонн відповідно.